EHLİYET ALMAK VE İYİ SÜRÜCÜ OLMAK

 


Değerli okuyucularım hepinize merhaba. Günlük yaşamımızın vazgeçilmezi olan motorlu taşıtlar, icat edildikleri yıllardan itibaren hayatımızı kolaylaştırmıştır. Eve, işe, okula veya bir buluşmaya giderken motorlu taşıtlar kullanırız ya da motorlu taşıtlarla mutlaka karşılaşırız.


Hepinizin bildiği üzere motorlu taşıtları kullanabilmemiz için ehliyet almamız gerekir. Ehliyet, trafiğin ilk adımıdır. Asıl önemli olan, sürücü kursunda öğrendiğiniz teorik bilgilerde verilen kuralları ve sorumluluklarımızı bilmek ve uygulamaktır. Gelin beraber ehliyet alma sürecini ve daha sonrasını sizlerle inceleyelim.

Ehliyet alabilmek için en az ilkokul mezunu olmanız gerekmektedir. Ayrıca bazı sınıfların yaş sınırları da şu şöyledir; M, A1 ve B1 sınıflarının yaş sınırı 16, A2, B, BE sınıflarında ise 18 yaşınızı doldurmanız gerekmektedir. Belirtilen şartları sağlıyorsanız sürücü kursuna kayıt olabilirsiniz.

Sürücü kursları sizlere teorik ve uygulamalı eğitimlerle gireceğiniz 2 sınava da sizleri hazırlar. Bu sınavlardan ilki 50 soruluk (her doğru soru 2 puan) yazılı bir sınavdır. Diğer sınav ise direksiyon sınavıdır. Bu iki sınavı da geçtiğiniz takdirde gerekli işlemleri ve ödemeleri yaparak ehliyet sahibi olmuş olursunuz.

Ehliyet sahibi olmanız iyi bir sürücü olduğunuz anlamına mı gelir? Aslında bu sorunun cevabı gayet açık. Eğer her ehliyeti olan iyi bir sürücü olsaydı sürücü hatalı trafik kazaları hiç yaşanmazdı. Ehliyet alma sürecinde iyi bir sürücü olmak için yapmanız gerekenleri sizler için sıraladım.

İyi Bir Sürücü Kursu Seçin Ve Teorik ve Uygulamalı Derslere Mutlaka Gidin!

 Sürücü kursları, ehliyet almanın bir aracı değildir. Sürücü kurslarında verilen Trafik, Motor ve İlk Yardım derslerine sınavda çıkacak soru olarak değil, öğrenmeniz gereken bir sorumluluk olarak görün.

Trafik derslerinde, yol hakkı, tabelalar, trafikte hoşgörü vb. konular detaylıca anlatılır. Bu konular her ne kadar basit gibi görünüyor olsa da uygulandığında trafik kazalarını önleyen bilgilerdir.




Motor derslerinde, kullandığımız motorlu taşıtın çalışma prensibini, motorlu taşıtların yakıtlarını, araç içi göstergeler gibi birçok önemli konu öğretilir.




İlk yardım derslerinde ise olası kaza durumunda sağlık ekipleri gelesiye kadar yapacağımız hayat kurtaran işlemleri öğretir. Özellikle ilk yardım dersi diğer derslerden çok çok daha önemlidir.




Yazılı sınavı geçtikten sonra uygulamalı eğitimleriniz başlar. Uygulamalı eğitimlerde ise motorlu taşıt kullanımı ve sınav parkuru öğretilir. Direksiyon sınavında başarılı olmak istiyorsanız kesinlikle parkuru karıştırmamanız gerekir.

Lütfen emniyet kemeri takınız ve trafik kurallarına uyunuz!

Sağlıcakla kalın...

0 Yorum:

Yorum Gönder