BLOG AÇMAK #10 : SİTE, YAYIN, SAYFA ARAMA AÇIKLAMALARI NASIL OLMALI?

 




   Değerli okuyucularım hepinize merhabalar. Bu yazımda blogger kullananlar için blogunuzun yani sitenizin okuyucularımızın arama motorlarında bizleri nasıl bulacağı ve hangi anahtar kelimelerle daha iyi sonuçlar alacağımızı irdeleyeceğiz.


1-SİTE ARAMA AÇIKLAMASI

İlk olarak, aşağıdaki görseldeki gibi blogger da ayarlar kısmında Meta Etiketler kısmından arama açıklamalarını etkinleştirmemiz gerekmektedir.




Ardından bu arama açıklamasına;




1-Kişisel bir web siteyse,

isminiz soyisminiz(aramaya uygun ve daha sağlıklı bir sonuç için büyük, küçük şeklinde ve türkçe karakter kullanmadan; Ziya ERKUTOĞLU, ziya erkutoğlu, ziya erkutoglu şeklinde) , bu blog da yazacaklarınızla alakalı başlıklar ve sizlere has olan (örneğin; zirai bilgiler değil de ziya erkutoglu ziraat veya zirai bilgiler şeklinde) ve daha kolay bulacak kelimeler kullanmalısınız.


2- Kurumsal bir web siteyse,

Şirketinizin ismi, şirketinizde neler yapıyor iseniz konu başlıkları(örneğin özel ders, online özel ders şeklinde) yazılabilir.

Bu yaptığımız işlem site arama açıklaması olduğundan mümkün mertebe özel değil de genel olmasına özen gösterin.


2-SAYFA ARAMA AÇIKLAMASI

Sayfalar kısmı, bizim yayınlarımızı kategorize edip ister resimli, başlıklı ve birazda yazılı isterde resimli başlıklı olarak paylaştığımız, okuyucularımızın ilgili kategorideki yayınlarımızı daha sağlıklı bulması için düzenlediğimiz kısımlardır. Sayfa düzenlemeyle alakalı daha fazla bilgi almak için buraya tıklayarak ilgili yayınımı okuyabilirsiniz.

Öncelikle ara yüzümüzden sayfalar kısmına gelip seçmek istediğimiz sayfaya tıklıyoruz.




Ardından sağda yer alan kısımda bulunan arama açıklaması bölümüne, 




  sayfamızdaki yayınlarımızın konularının ne olduğunu ne özel ne de genel olarak ifade edecek şekilde yazıyoruz. Örneğin benim yaşam kategorimde daha çok bahçecilik ve güncel konularla alakalı yayınlarım var ve arama Yaşam Sayfamdaki açıklamalarım; bahçe bakımı, bitki yetiştiriciliği, bitkiler, hayvanlar, insan ve hayvan vb. şeklinde.

 

 3-YAYIN ARAMA AÇIKLAMASI

Yayın arama açıklaması sitemizde yazmış olduğumuzun yayınların görüntülenmesi açısından ve okuyucularınızın sizleri keşfetmesi açısından oldukça önemlidir. Bunu yayınlar kısmına girdiğinizde sağda yer alan arama açıklaması kısmından yapıyoruz.

 


Bu açıklama kısmına makaleniz/yayınınızın konusu ne ise onunla alakalı şeyler yazmalısınız. Örneğin yaprakbitiyle alakalı bir şeyler yazdıysam, yaprak biti, yaprak bitinin zararı, bitkilerdeki bit şeklinde yazmak keşfedilmenizde önemli bir rol oynayacaktır.


Ayrıca Google arama motoruna yazdığınız konunun başlığını yazıp aşağı inmeniz takdirde Google'nin ilgili aramalar önerisindeki açıklamaları da kullanabilirsiniz.


Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Sağlıcakla...

0 Yorum:

Yorum Gönder