BLOG AÇMAK #12 : YAYIN, SAYFA, SİTEYE SOSYAL MEDYA GÖNDERİSİ EKLEME

 


 Değerli okuyucularım merhabalar. Bu yazımda site kenarlarına, yayın ve sayfa içine nasıl sosyal medya gönderilerimizi(tweet, instagram gönderisi, you tube videosu vb.) ekleyeceğimizi göstereceğim. Her ne kadar sayfa içinde çok kullanılmasa da temanın kenarlarında olan bu widgetler okuyucularımız daha profesyonel görünecek ve sosyal medyamıza daha kolay ulaşacaktır. 

İnstagram Gönderisinde Kod Alma

İnstagrama pc üzerinden girip bir gönderiye tıklayın. Gönderirin sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya basıp "Siteye Göm" seçeneğine tıklayın ve açıklamaları göster/gösterme tercihinizi yaptıktan sonra kodu kopyalayın.

 




Tweet Kod Alma

İstediğiniz bir tweet 'e girin. Tweet in sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya basıp "Tweeti Göm" seçeneğine tıklayın kodu kopyalayın



You Tube Kod Alma

İstediğiniz bir You Tube videosuna girip video üzerine sağ tıklayın ardından çıkan seçeneklerde yer alan "yerleştirme kodunu kopyala" seçeneğine tıklayın.

 


Şimdi gelelim bu kodlarını nasıl koyacağımıza.

-Eğer ki widget olarak yerleştirmek isterseniz blogger da düzen kısmına gelip Gadget ekle-HTML ekle sıralamasını takip edip kodu yerleştiriyorsunuz. 



-Yayın ve sayfa içine eklemek isterseniz de oluşturma görüntüsünden html görüntüsüne geçip bir sonraki satıra inin ve ardından kodu kopyalayın.



Not: Yayın ve sayfa içine you tube videosunu zaten video ekleme bölümünden yapabilirsiniz. Yayın ve sayfaya kod gömme işlemi twitter, instagram gibi sosyal medyalar için yapılabilir.

Artık sizde yayınlarınıza veya sitenize sosyal medya gönderilerinizi koyabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Diğer blog açma yazılarımı okumak için buraya tıklayın.

Sağlıcakla...

0 Yorum:

Yorum Gönder